“Algemeen onderhoud”

 

Het onderhoud van de Prestoquartz grindvloer, de Presto Marmoretti Vloer en de Presto Troffelvloer bestaat in eerste instantie uit stofzuigen (zuigmond met borstel). Wanneer u heeft gekozen voor een open structuur grindvloer of een open structuur Marmoretti Vloer, zorg er dan voor dat u over een stofzuiger beschikt met een goede zuigkracht, zodat alle stofdeeltjes gemakkelijk uit het poreuze oppervlak gezogen kunnen worden.

 

Naast het stofzuigen van de vloer, adviseren wij u om de vloer regelmatig te dweilen, hiervoor kunt u gebruik maken van een gewone dweil in combinatie met een zachte zeep (dus geen chloor of bleekmiddel!), maar u kunt er ook voor kiezen te dweilen met een microvezeldoek. De microvezeldoek is zeer duurzaam en zal beter reinigen in de poriën van de vloer wanneer u een open structuur vloer heeft.

 

De frequentie van het stofzuigen en dweilen van de vloer dient te worden aangepast aan het gebruik van de vloer. Een huishouden met kleine kinderen en huisdieren zal meer vervuiling met zich meebrengen dan een huishouden van twee volwassenen. Hiervoor geldt dus hoe intensiever het gebruik van de vloer, hoe frequenter u de vloer zult willen stofzuigen en/of dweilen.

 

TIP: Wanneer u een zwarte of donkere vloer heeft gekozen en uw waterleidingnet levert u kalkrijk water, dan is het raadzaam regelmatig te dweilen met schoonmaakazijn, zo voorkomt u dat er op termijn een lichte kalkwaas over de vloer komt.

 

Vlekken van bijvoorbeeld rode wijn, koffie of limonade, maar ook een ingetrapte aardappel of rozijn worden het best verwijderd met veel water en een scheut Fleurit Cleaner ( TIP: Vul een plantenspuit met water en voeg hieraan een flinke scheut Cleaner toe, zo staat de oplossing altijd klaar bij de andere schoonmaakmiddelen). Breng de oplossing aan op de vlek en laat dit circa 10 minuten intrekken, vervolgens opzuigen met bijv. een kruimeldief voor water of een stof- waterzuiger. Nu nog neutraliseren met een flinke hoeveelheid water en weer opzuigen. In geval van een ingetrapte rozijn, aardappel of iets dergelijks kan het nodig zijn om even met een afwasborstel te borstelen, maar over het algemeen volstaat het intrekken van de zeep.

 

Tenslotte dient de vloer circa 1 keer per jaar geschrobd te worden, hiervoor kunt u gebruik maken van een luiwagen, maar veel gemakkelijker is het om een schrobmachine te huren (zie: Verhuur reinigingsmachines)

 

 

 

WAARSCHUWING: Gebruik nooit de volgende middelen op de Prestoquartz Grindvloer, de Presto Marmoretti Vloer en/of de Presto Troffelvloer:

chloor, bleekmiddel, aceton, thinner of andere agressieve schoonmaakmiddelen.

 

Gebruik geen stoomreiniger op uw grind-, marmer- en/of troffelvloer, deze kan blijvende schade toebrengen.

 

Bij twijfel: BEL 0299 – 646003